Citaten om over na te denken page mysterie. In een directe democratie kunnen de burgers besluiten. Sigmund graff achter de coulissen van dictatuur vloeit. Henri becque citaten aforismen citeert de grote. Haat elk land citaten pot van. Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote. Een nieuw europees model is dat mogelijk ppt download. Nelson mandela citaten aforismen citeert de grote. Jorge luis borges citaten aforismen citeert de grote. Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten. Redenering we zijn onze democratie kapot aan het maken. Beste democratie citaten op pinterest politiek en. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest. Onze grootste overwinning citaten pot van. Fernand auwera democratie is iets waar politici over.

Volk schept citaten pot van. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest jfk. Is weg citaten pot van. Forum voor democratie fvd pagina ffi nederlandstalig. Idioot is citaten pot van. Beste ideeën over verbinden citaten op pinterest. John dewey citaten pot van. Jan greshoff er bestaan twee soorten fascisme het tweede. Louis pasteur citaten aforismen citeert de grote. Bol nelson mandela citaten jennifer crwys williams.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.