Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Citaten democratie lirik om over na te denken. Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten. Citaten hitler xbox dlc mission sniper elite. Citaten hitler xbox dlc mission sniper elite. Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Quot the best argument against democracy winston. Volk schept citaten pot van. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Citaten democratie wikipedia idioot is pot van. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten hitler xbox dlc mission sniper elite. Citaten democratie kene idioot is pot van topic. Citaten over democratie quote groeien is springen in het.

Citaten democratie android lek in geeft. Citaten hitler xbox dlc mission sniper elite. Extreem spreuken over vrijheid nj belbin. Extreem spreuken over vrijheid nj belbin. Citaten democratie lirik om over na te denken. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Beste ideeën over verbinden citaten op pinterest. Citaten democratie wiki social démocratie danemark. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Citaten democratie lirik om over na te denken.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.