De mooiste quotes en citaten. Beste afbeeldingen van mooie en inspirerende quotes. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Beste ideeën over familie gezegden op pinterest. Pin van elly vos op quotes pinterest love life. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Afbeeldingsresultaat voor citaten ik hou van je quotes i. I love you youuuu words of wisdom. Afbeeldingsresultaat voor loesje vriendschap spreuken. Stiefdochter quotes rumag pinterest grappige. Beste afbeeldingen van quotes i love woorden. Liefde quote. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Beste ideeën over motiverende citaten op pinterest.

Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Beste pijn citaten op pinterest love hurts. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Grappige nederlandse quotes mx belbin. Verdriet vriendschap pinterest teksten gedichten en. Pin van erica okker op mooie teksten pinterest love. Pin van jolanda wolterink op bijbelse citaten pinterest. Happinez pinterest love me quotes en. Tekstje gedichtje van gewoon jip mooie teksten. Quote 🌹 wijsheid tekst. Citaten love me meer dan afbeeldingen over grappig op. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Meer dan competitie citaten op pinterest. Mijn dochter.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.