Citaten over de jaarwisseling spreuken oud en nieuw. Verandering spreuken pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over citaten avontuur op pinterest. Nieuw begin quotes on life with depression. Quote oprah winfrey over dankbaarheid voor wat je hebt. Nieuw begin mooie teksten pinterest. Citaten over mislukking aforismen citeert de grote. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Loslaten quotes pinterest. Proud meet een nieuw begin live bme. Inspiratie wijsheid hoe moeilijk en zwaar het soms ook. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Mindfulness spreuken mindjoy. Beste ideeën over citaten familie op pinterest.

Nieuwjaar nieuw begin nieuwjaarswensen pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Beste ideeën over verleden heden toekomst op pinterest. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Beste ideeën over verslaving herstel citaten op. Gedichten coeurblonde. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Citaten over mislukking aforismen citeert de grote. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)