Beste ideeën over belofte citaten op pinterest. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Nederlandse citaten pinterest google zoeken quotes. Tekstje verjaardag vriendin google zoeken citaten. Citaten dogen google zoeken inspiratie pinterest. Citaten over eerlijkheid google zoeken eerlijk. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Spreuken over vertrouwen sh belbin. Loesje google zoeken citaten pinterest. Mobile home car google zoeken carros casa pinterest. Beste ideeën over genieten van het leven citaten op. Best images about citaten on pinterest dalai lama. Mijn kind citaten moeder pinterest. Beste ideeën over belofte citaten op pinterest. Beste ideeën over keuken citaten op pinterest huis.

Meer dan blauwe citaten op pinterest. Beste ideeën over opbeurende citaten op pinterest. Beste ideeën over zussen op pinterest waargebeurde. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Meer dan afbeeldingen over quotes op pinterest. Beste afbeeldingen van jarige alpha patronen. Solitude citaten over de stilte. Handelaar die geheime citaten zoeken stock afbeelding. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over boeren citaten op pinterest. Beste ideeën over rouw op pinterest verlies citaten. Meer dan slaap citaten op pinterest slapend. Beste ideeën over kerst gezegden op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.