Best february birthday ideas on pinterest. Beste kip citaten op pinterest tekens. Stef bos vrouwen lopen langzaam om langer mooi te zijn. A man alone vintage photos in geschichten. I love my dog quotes sayings quotesgram. Beste ideeën over griep man op pinterest. Quotes en citaten over alcohol plazilla. Best jay z quotes ideas on pinterest. Live laugh love dance quotes quotesgram. Pin van drunk drank op alcohol music singer en songs. Ondergrauw pagina. Beste afbeeldingen van uncle gertrude s posters. Beste afbeeldingen van world cup brasil holland. Beste ideeën over moeder zoon foto s op pinterest. Meer dan afbeeldingen over gedichtjes op pinterest.

Beste ideeën over piano bladmuziek op pinterest. Beste afbeeldingen van sandwich art artiesten citaat. Beste ideeën over senioren citaten op pinterest. Beste afbeeldingen van historische uitspraken. Beste ideeën over een kus op pinterest kussen. Beste ideeën over griep man op pinterest. Beste afbeeldingen van delfts blauw holland. Beste ideeën over vakantie humor op pinterest. Beste ideeën over griep man op pinterest. Beste ideeën over vakantie humor op pinterest. Best breda holland images on pinterest. This brings back untold memories of mom playing the piano. Beste ideeën over motiverende posters op pinterest. Top liefdes quotes romantischcadeau. Frank sinatra citaten aforismen citeert de grote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)