Zwerfkei met een hart impressie voor altijd. Phil bosmans citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Een hart van steen goed bezig. Beste afbeeldingen van tekst citaten grappige. Gedichten in beeld een hart van steen. Bol een hart van steen renate dorrestein. Een hart van steen álbum de familia babilonia books. Hart van steen stock foto s afbeelding. Stefan schellings een hart van steen. Beste ideeën over loslaten citaten op pinterest. Bol een hart van steen dwarsligger renate. Een hart van steen boek e dr door renate dorrestein. Best images about teksten gedichtjes on pinterest. Een hart van steen dorr lezerslounge.

Een hart van steen good job. Was ds j p paauwe “de man achter ppt download. Patrick s was monster met een hart van steen ad. Renate dorrestein en maarten bakker over een hart van. Dwarsligger een hart van steen renate dorrestein. Een hart van steen boekenplatform. Een hart van steen renate dorrestein isbn. Beste leven veranderen citaten op pinterest gelukkig. Mooie spreekwoorden over stenen. Tijd lessen in taal en literatuur online. Een hart van steen goed bezig. Leesdossier van tjerk de jong. Bol een hart van steen renate dorrestein r. Boekwinkeltjes. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.