Klim de berg zo dat je wereld kan zien niet omdat. Prisma van de latijnse citaten en gezegden boekenplatform. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Mooi citaat een waardevol leven is verzameling van. Cadeau barts pagina. Citaten spreuken spreekwoorden en gezegden. Wijze spreuken geluk pp aboriginaltourismontario. Marketing citaten en reclame quotes ook spreuken. Bol citaten en gezegden barts boeken. Feestdagen en kerst spreuken amp inspiratie om te. Best citaten en gezegden images on pinterest quote. Bol latijnse citaten en gezegden g j m bartelink. Citaten powerpoint presentaties maddy. Wijze spreuken gezegden en citaten maar zeker. Blijf jezelf gedichten.

Sebo hilberts. Latijnse woorden spreuken uitspraken citaten en. Wijze spreuken gezegden en citaten maar zeker. Begrip tonen chronisch ziek pinterest lezen leven. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Onze familie zinnen citeert muursticker muurtattoo sticker. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Studio sterrenstorm citaten quotes uitspraken wijsheden. Citaten boekjes. Jeugdbieb. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Beste teleurstelling citaten op pinterest hypocriet. Vriendschap de beste citaten quotes spreuken. Prisma griekse citaten en gezegden g j m bartelink.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.