Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Bol citaten van bekende christenen nvt. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Hadden we wel moeten trouwen hoe je relatie van een. Beste ideeën over beroemde citaten op pinterest mark. Op welke site vind ik de afbeeldingen van bekende. Harde uitspraken van bn ers en bekende nederlanders op. Personal branding quotes spreuken en citaten over jezelf. Bol inspirerende business citaten merkloos. Beste ideeën over kind verlies op pinterest engel. Beste ideeën over vakantie citaat op pinterest. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen.

Thich nhat hanh lach haal adem en neem de tijd hét. Mooie spreuken en citaten muismatten zazzle. Marketing citaten en reclame quotes ook spreuken. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Citaten de mooiste uitspraken van bekende en minder. Meer dan toon hermans op pinterest citaten love is. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Sef quotes qoutes pinterest dutch. Veertien minder bekende quotes van johan cruijff.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.