Bibliotheek viert ste verjaardag van annie m g schmidt. Honderdste verjaardag van annie m g schmidt clint. Gedicht van annie m g schmidt vanwege de geboortedag. Annie m g schmidt. Spreekbeurt annie m g schmidt amgschmidt. Amsterdam henri matthijssen. Afl annie m g schmidt een uur ischa vpro. Eerbetoon aan annie m g schmidt in carré entertainment. Theater aan het vrijthof simone kleinsma en william. Musical over annie m g schmidt in première kunst. Muursticker versje kinderkamer dikkertje dap annie m g. Gedicht annie m g schmidt de regenworm gedichten. Was getekend annie m g schmidt. Tow truck pluck kinder books. Annie m g schmidt citaten pinterest.

Wim bijmoer een artistieke duizendpoot koninklijke. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Huilend van het lachen over de vloer kruipen vrij nederland. Annie mg schmidt gotta love her gedichten. Annie m g schmidt nikita in de tijd van. Jeugdbieb. Annie m g schmidt zou vandaag jaar geworden zijn. Check t af eva mouton place to be bill. Kijk annie m g schmidt de schrijfster in beeld van. Vara geschiedenis. Annie m g schmidt wikipedia. Het is annie schmidt week een mooi moment om even bij. Film wiplala vraagt publiek om geld nu het laatste. Redenen waarom we allemaal dol waren op annie m g schmidt. Aan een klein meisje annie m g schmidt for the love.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.