Epictetus citaten aforismen citeert de grote gedachten. Marketing quotes reclame citaten adverteren spreuken. Solitude citaten over veranderen. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Claude aveline de mens die vrijheid opeist denkt aan geluk. Citaten over de mens. Citaten over de mens. Citaten en wijze woorden uit de islam mens verspilt. Citaten over de mens. De leukste citaten over succes kijk. Jorge luis borges citaten aforismen citeert de grote. Confucius citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Marketing quotes reclame citaten adverteren spreuken.

Solitude citaten over god. Citaten mensensamenleving me. Sarah demey mijn kijk op het leven mens en zingeving. Citaten over de mens. Citaten over de mens. Solitude citaten over de stilte. Carlo weber de mens is vaak het grappigst als hij dat. Oefenen in een andere tijd citaten voor toespraak. Citaten en wijze woorden uit de islam mens struikelt. Epictetus citaten aforismen citeert de grote gedachten. Henk kooyman citaten aforismen citeert de grote. Citaten over de mens. Arthur schopenhauer citaten aforismen citeert de grote. Citaten over de mens. Citaten over de mens.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.