Deredactie be video stefan hertmans wint vlaamse. Boek achterna oorlog terpentijn. Oorlog en terpentijn lovende ontvangst veel media. Shortlist gouden boekenuil twee jonkies welke. Oorlog en terpentijn doorbraak be. Oorlog en terpentijn lovende ontvangst veel media. Images about oorlog en terpentijn on pinterest. Theetante in boekenland lezen oorlog en terpentijn. Citaten en wijze woorden uit de islam juni. Quot oorlog en terpentijn beste nederlandstalige boek volgens. Nieuws archieven pagina van felisenum. Oorlog en terpentijn jan lauwers needcompany brussel. Stefan hertmans oorlog en terpentijn vpro boeken. De boekenzolder top van. Oorlog en terpentijn hanne schepmans.

Oorlog en terpentijn verkozen tot beste nederlandstalige. Tzum recensie stefan hertmans oorlog en terpentijn. Getekend door het leven geleefd te tekenen oorlog. Mark cloostermans en al die vergeten geuren. Recensie oorlog en terpentijn van stefan hertmans. Stefan hertmans wint ako literatuurprijs openbare. De ontdekking van het licht oorlog en terpentijn. Over de held en verheven sul in oorlog terpentijn. Stefan hertmans wint ako literatuurprijs nos. Bibliotheek kortrijk sprinters van de maand november. Beste afbeeldingen van oorlog en terpentijn op. Oorlog en terpentijn de bezige bij. Stefan hertmans oorlog en terpentijn ontknoping. Recensie oorlog en terpentijn stefan hertmans mustreads. Gratis naar oorlog en terpentijn radio.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.