Favoriete spreuken over eerlijkheid fi belbin. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Beste eenzaam citaten op pinterest. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Schrijven over emoties boekschrijven. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Best gedichten en mooie teksten images on pinterest. Citaten over loslaten. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Een hele sterke spreuken en gezegdes pinterest. Beste ideeën over woorden kwetsen citaten op pinterest. Mooie spreuken pinterest.

Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Verdriet gedichten laat je emoties zien verdrietig. Spreuken lbxxx. Meer dan bakken citaten op pinterest cupcake. Gewoon jip gedichten kaarten posters stationery. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Emoties loesjes teksten pinterest citaten. Verdriet vriendschap pinterest teksten gedichten en. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Als moeheid een emotie zou zijn ben ik vandaag ontzettend. Titel artikel. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Emoties lijst. Moederdag zonder moeder emoties pinterest.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.