William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Citaten shakespeare hamlet best memes about. William shakespeare quotes about love life friendship. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Citaten shakespeare macbeth best images about on. Citaten shakespeare hamlet best memes about. Pin tillagd av natalie p på l o v e citat. Citaten over de lente door william shakespeare stock. William shakespeare wie sterft betaalt al zijn schulden. Citaten shakespeare macbeth best images about on. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer quotes. Beste ideeën over shakespeare liefde op pinterest. William sadgarden citaten pagina pot.

William shakespeare de mode verslijt meer kleren dan. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten pot van. William shakespeare origineel better a witty fool than. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten pot van. William shakespeare hij die bestolen lacht besteelt de. Bekende citaten shakespeare beste ideeën over huwelijks. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Citaten shakespeare macbeth best images about on. Beste grootste citaten op pinterest morgen. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Pin van saphira metekohy op s wereld. Citaten shakespeare macbeth best images about on. William shakespeare citaten pot van.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.