Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Se stai attraversando l inferno non ti fermare winston. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Quot you have enemies good that means ve stood up for. Best citaten images on pinterest wisdom keep calm. The best champagne quotes majestic wine. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Austin reed were commisioned to make the iconic siren. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Quote by winston churchill designed shmamassage. How sir winston churchill became a leiden honorary doctor. Winston churchill apple doctor … quotes pinte…. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Bettina schrijft winston churchill.

Citation w churchill. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Winston churchill uitspraken. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Statements to avoid on your online dating profile. Winston churchill uitspraken. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Winston churchill bortom alla citaten kultur kvp. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.