Citaten filosofen kennis gedachten. Filosofische citaten eten beste ideeën over gezond. Citaten quotes nicoleplantius. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Filosofische citaten leven en wijze woorden uit. Citaten quotes nicoleplantius. Citaten quotes nicoleplantius. Spreuk zelfkennis is het begin van de wijsheid. Citaten quotes nicoleplantius. Citaten quotes nicoleplantius. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. Citaten quotes nicoleplantius. Filosofische citaten dood wijsheden voor een gelukkig. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je.

Citaten quotes nicoleplantius. Citaten quotes nicoleplantius. Citaten quotes nicoleplantius. Citaten quotes nicoleplantius. La vie c est comme une boîte de chocolats… language. Filosofische citaten dood wijsheden voor een gelukkig. Leraren openen de deur maar je moet zelf naar binnen gaan. Spreuk niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als. Filosofische citaten reizen vijf geweldige quotes over. Citaten quotes nicoleplantius. De kunst van het weten is wat te negeren hét.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)