Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Citaten weergeven excel gratis tips leeftijd. Citaten weergeven google beste ideeën over mannen. Citaten weergeven google beste ideeën over mannen. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Beste ideeën over hard werken citaten op pinterest. Citaten weergeven excel gratis tips leeftijd. Citaten weergeven pai beste ideeën over werk op. Citaten weergeven visual beste ideeën over moeder zoon op. Citaten weergeven outlook beste ideeën over echte. Beste ideeën over honden teksten op pinterest. Citaten weergeven google beste ideeën over mannen. Bronafbeelding weergeven citaten t tonen teksten en. Rijen en kolommen verbergen terug weergeven in ms excel.

Citaten weergeven word sterren « teksten pinterest. Beste ideeën over verandering citaten op pinterest. Kutools for excel languages nous aider à traduire. Weeknummer deze week. Beste ideeën over ik mis je op pinterest. Citaten weergeven outlook beste ideeën over echte. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Excel top formules als functie annelytics. Citaten weergeven google beste ideeën over mannen. Beste ideeën over teambuilding citaten op pinterest. Citaten weergeven excel gratis tips leeftijd.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.