De kleine prins wetenschappelijk onderbouwde levenslessen. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Die enorme eindeloze zee zinnige praatzinnige praat. Bol de kleine prins vriendschap. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Kinderboeken middenbouw meester louis pagina. Items similar to the little prince print inspirational. De kleine prins puzzelboek melanie rhauderwiek tekst. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Inspirerende passages uit de kleine prins. De kleine prins antoine saint exupéry tips voor je. Bol de kleine prins antoine saint exupéry. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over prins citaten op pinterest purple.

Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Meer dan ideeën over de kleine prins op pinterest. Bol de kleine prins liefde boeken. De kleine prins geluk boek. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Bol de kleine prins antoine saint exupéry. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Meer dan ideeën over de kleine prins op pinterest. Meer dan ideeën over de kleine prins op pinterest. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. La boa que se comió al elefante el club de los domingos. Beste ideeën over prins citaten op pinterest purple.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.