Quote soms moet je lef hebben het heft in eigen hand. Spreuk durf voor jezelf te kiezen je koers. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Spreuken over moed en motivatie hét zingevingsplatform. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Inspirerende quotes over vrijheid wijsheid en optimisme. Beste spiegel citaten op pinterest gelukkig zijn. Beste ideeën over grappige citaten het weekend. Genieten martijn muijs. Quote soms moet je lef hebben het heft in eigen hand nemen. Citaten over uitdaging de reeks van liefde wenst. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Een wijde blik verruimt het denken teksten pinterest. Felicitaties teksten verjaardag quotes of the day.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.