Rumag on twitter quot oscar…. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Kerst plaatjes gedichten en teksten jaarwisseling. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spreuken geluk quotes of the day. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Kerst citaten be. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest.

Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Alvast bedankt nederlandse dutch quotes pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Samen tegen kanker jabbertje pinterest teksten. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Spreuken voor kerstgedichten met citaten en gezegden. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Zalige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar nooijen. Knutselen voor volwassenen een lichtpuntje zijn door. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou vriendschap. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.