Quotes over nederlandse taal van mijn leraar nederlands. Fabulous gedichten over eenzaamheid tm. Bol van dale modern bargoens woordenboek. Recensie lingua dwars door europa in talen de. Beste ideeën over italiaanse citaten op pinterest. Joke van leeuwen verwarrende werkwoorden uit waarom. Sterker uit de strijd en of tegenslag komen just be you. Beste ideeën over sterke moeder citaten op pinterest. Keer taal in tweets deel tekstbureau van ginneken. Zieer grappige plaatjes foto s. Spreuken on pinterest vans texts and slim body. Lentezoet afscheid kleuterschool gedichten pinterest. Beste ideeën over sterke moeder citaten op pinterest. Beste ideeën over vrouwen van het geloof op pinterest.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: