Terug in de tijd verdriet pinterest spreuken. Spreuk je kunt beter een nachtje slapen over wat wilt. Beste ideeën over grappige citaten wijn op. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten school op. Beste ideeën over ouder worden op pinterest. Spreekwoorden over tijd. Er is altijd tijd genoeg om te laat komen loesje. Wijsheid en ervaring tegelwijsheid spreuken. Beste ideeën over grappige gezegdes wijn op. Beste ideeën over donderdag humor op pinterest. Beste ideeën over wijn grapjes op pinterest grappige. Spreuk niemand zei dat het makkelijk was. Quote een gebalanceerd dieet is koekje in beide handen.

Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige gezegdes wijn op. Grappige citaten en gezegdes over het weer… om de. Grappige citaten over grappen. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Grappige citaten over zwanger zijn libelle mama. Beste ideeën over wijn grapjes op pinterest grappige. Beste ideeën over wijn grapjes op pinterest grappige. Uitspraak er is geen betere tijd om vandaag gezonder te. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Rumag pinterest teksten spreuken en citaten. Beste ideeën over wijn grappen op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.