Uitspraken van loesje waar je best even over mag. Afbeeldingsresultaat voor tekst respect collega s. Grappige citaten over werk op pinterest gedachten. Epictetus citaten aforismen citeert de grote gedachten. Beste ideeën over werk citaten op pinterest. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Beste ideeën over werk citaten op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Meer dan grappige citaten over werk op pinterest. Quotes als inspiratie op het werk. Reeks inspirational citaten over werk en team. Beste afbeeldingen over citaten spreuken op pinterest. Beste ideeën over hard werken citaten op pinterest. Confucius citaten aforismen citeert de grote gedachten. Meer dan grappige citaten over werk op pinterest.

Beste ideeën over grappige citaten werk op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Werk quote quotes pinterest woorden ted. Quotes spreuken oneliners mwah vakantie. Pin van patrizia op jaar pinterest verjaardag. Bij ons op het werk opvang pinterest quote posters. Beste ideeën over levensmotto op pinterest gelukkig. Beste grappige citaten over werk op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste grappige citaten over werk op pinterest. Stoppen met werken gedichten google zoeken quotes. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.