Spreuk mindful laat komen wat komt gaan gaat zie. Beste ideeën over doorzettingsvermogen citaten op. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten. Wegwijs studio bluedust. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Beste eenzaam citaten op pinterest. Mooie spreuken pinterest. Je raakt me plaatjes pinterest gedichten teksten en. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Over doorzetten van a tot z als dat nodig is quotes. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Si eenheden. Doorzetten heel wat van plan kaarten. Spreuken citaten en quotes over spel spelen.

Beste citaten over opgeven op pinterest. Spreuk mark nepo deuren worden geopend door ons over te. Succes opdreef nu pinterest. Beste ideeën over eenzaam citaten op pinterest. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Wijsheid je kan de golven niet stoppen maar wel. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Dromen denken tegel spreuk tegelspreuken. Beste ideeën over onderwijs quotes op pinterest. Spreuk steun je bent sterker dan denkt. Beste ideeën over doorzettingsvermogen citaten op. Beste ideeën over doel citaten op pinterest. Beste ideeën over christelijke vriendschap citaten op. Ik ben een echte doorzetter dit is dan ook positief. Reminder probeer door obstakels heen te breken zoals bomen.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.