Beste ideeën over grappige muziek citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige muziek citaten op pinterest. Beste grappige muziek citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Één voorbeeld maar jazz etc saxofoon en citaten. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Pin van dicht erbij op pinterest muziek. Beste ideeën over zingen citaten op pinterest. Bij mij rumag teksten spreuken en grappig. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Citaten over muziek dat is waar voor elk gevoel en of. Muziek verdriet pinterest gezegden. Frederik van eeden muziek lokt een ziel weer los. Quote van toon hermans muziek pinterest. Beste ideeën over viool citaten op pinterest.

Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Beste muziek quotes citaten engels. Sterke quotes van muzikanten over muziek froot. Best singing quotes ideas on pinterest music. Leuke mooie plaatjes pagina. Uitvaartmuziek voor een overleden partner klassiekers. Beste muziek quotes citaten engels. Kurt cobain quote. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Spreuk het samenspel van donker en licht onthult. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Beste ideeën over zingen citaten op pinterest. Citaten over muziek dat is waar voor elk gevoel en of. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Dat is waar voor elk gevoel en of emotie muziek een.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]