Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten op vrijdag. Beste ideeën over citaten op pinterest inspirerende. Beste ideeën over herdenken vader op pinterest. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Ckv dada surrealisme abstract expressionisme en popart. Sterren « teksten pinterest gedicht en dromen. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest. Beste ideeën over bruiloft gedichten op pinterest. Beste ideeën over teambuilding citaten op pinterest.

Beste ideeën over zwangerschap citaten op pinterest. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Beste ideeën over vriendschapscitaten op pinterest. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou vriendschap. Mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over licht citaten op pinterest. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Beste ideeën over songteksten op pinterest. Beste ideeën over positief zijn op pinterest. Beste ideeën over zus gedichten op pinterest.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.