Beste ideeën over blijf positief citaten op pinterest. Citaten uit bijbel sieren bus in londen kerk religie. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. De zestien korte citaten uit in dagelijkse e mails van. Gerd de ley citaten aforismen citeert grote. Citaten uit boek spijt beste ideeën over lezen. Citaten uit oorlog zonder vrienden ga ik eindelijk. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Best nederlandse quotes islam images on pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige.

Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Citaten uit de bijbel teksten nbv cadeaus kameel. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Citaten en wijze woorden uit de islam. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Citaten uit de tao van poeh en. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Positieve geplaatste citaten vector illustratie. Citaten uit de tafelgesprekken geschriften van maarten. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit boek spijt beste ideeën over lezen. Citaten en wijze woorden uit de islam januari.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.