Beste ideeën over zoon verjaardags citaten op. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Top leuke moederdag quotes. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Best uitspraken teksten images on pinterest dutch. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest.

Beste ideeën over vader dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over bruiloft gedichten op pinterest. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter. Zoon verjaardags citaten op pinterest verjaardag. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Mijn zoon mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over grappige plaatjes op pinterest.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.