Zelfreflectie flow magazine nl. In de ruimte. De mooiste citaten uit het dagboek van anne frank. Als je iets goeds ziet geef dan een compliment. Afbeeldingsresultaat voor handlettering kaarten verjaardag. Inspirerende quotes van mensen die reizen tot kunst. Liefdespaleis liefdesgedichten en love lyrics. Inspirerende quotes over vrijheid wijsheid en optimisme. Vanrenee handletteren bijbeltekst christelijk. Quote van de week moedertaal beheersen tekstbureau. Beste ideeën over meiden achtergrond op pinterest. Literaire fietsroute over de westfriese omringdijk. Spreuken moederdag met bekende gezegden en citaten over moeder. Spreuken moederdag met bekende gezegden en citaten over moeder.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.