Beste citaten over pijn op pinterest kracht. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Spirituele spreuken en citaten teksten. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Hier sluit ik mij bij aan lbxxx citaten. Quote van de week schrijven voor geld tekstbureau. Beste ideeën over neefje citaten op pinterest. Misschien wel kan kloppen leuke teksten pinterest. Beste ideeën over broer zus citaten op pinterest. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Belastingdienst loesje pinterest spreuken teksten. Kaart met tekst mam checklist zoedt. Meer dan grappige citaten over stress op pinterest. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Les quotes verwerken in het persbericht zakelijk.

Quote van de week tussen armoe en hoop tekstbureau. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Krijtbord citaten op pinterest. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Kaart met spreuk eiland spreukenkaarten kaartje go. Spreuk samenwerken my style pinterest spreuken. Dikke knuffel gedichten pinterest teksten. Quote van de week. Zelf citaten schrijven heldenreis. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Quote van de week tekstbureau ginneken. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Loesje kerstspreuk kerst pinterest google en.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.