Top leuke moederdag quotes. Mooie teksten beautiful quotes lyrics mama. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Mooie tekst over moeder en dochter mooi pinterest. Top leuke moederdag quotes. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Top leuke moederdag quotes. Meer dan moeder citaten op pinterest moeders. Moederdag bewaar map pinterest teksten en. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest mama. Gedicht over mijn moeder afscheid en gemis. Een moederhart telt vele deuren kenny family quotes en. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest. Citaten over moeders beste ideeën moeder zoon. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest mama.

Moeder citaten spreuken gedichten en. Moeders spreuken citaten familie zussen broers. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest mama. Beste ideeën over moeder kind citaten op pinterest. Citaten over moeders beste ideeën moeder zoon. Moederdag voor overleden moeders jabbertje gedichten. Moeder woorden pinterest moederdag citaten. Mijn kind citaten moeder pinterest. Top leuke moederdag quotes. Moeders hart ware liefde eindigt nooit condeleance. Hotel mama spreuken moeders pinterest. Verlies moeder mooie gedichten en illustraties. Diepzinnige spreuken over het leven die moeders op hun. Haha grappig hoor moeder teksten moederdag spreuken. Beroemd moeder zoon quotes qu belbin.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: