Beste ideeën over arabische citaten op pinterest. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Citaten democratie england benjamin barber. Georges braque citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over licht citaten op pinterest geluk. Beste democratie citaten op pinterest politiek en. Beste ideeën over succes motivatie citaten op pinterest. Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten democratie android lek in geeft. Citaten over democratie quote groeien is springen in het. Citaten democratie lirik om over na te denken. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote. Fellow citizens the problem never was democratic.

Quot the best argument against democracy winston. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten over democratie quote groeien is springen in het. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Dutch expressions in english kiplekker quotes. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Citaten democratie lirik om over na te denken. Loesje international english quotes pinterest life. Citaten democratie wiki social démocratie danemark.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.