Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Fernand auwera democratie is iets waar politici over. Beste ideeën over teambuilding citaten op pinterest. Idioot is citaten pot van. Be happy english quotes pinterest citaten spreuken. Beste ideeën over arabische citaten op pinterest. Beste ideeën over verbinden citaten op pinterest. Noi partide politice un decembrie aglomerat la tribunalul. Meilleures citations de la démocratie sur pinterest. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote. Democratie en religie de vrije gedachte. Beste ideeën over sterke moeder citaten op pinterest. Bol nelson mandela citaten jennifer crwys williams.

Beste ideeën over politieke quotes op pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Beste ideeën over kalligrafie citaten op pinterest. Beste democratie citaten op pinterest politiek en. Beste ideeën over gelukkig zijn citaten op pinterest. Beste ideeën over tandarts citaten op pinterest. John dewey citaten pot van. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Beste ideeën over citaten relaties op pinterest. Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)