Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Aartdekker politiek vandaag citaten vrijdag dus mark. Citaten over de politiek van politieke leiders. Bol wijsheden voor een gelukkig leven. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Citaten politiek xiaomi over de van. Grote beroemde muziek star bob marley muursticker vinyl. Citaten over de politiek van politieke leiders. Citaten politiek xiaomi over de van. De meest waarheidsgetrouwe citaten eunmask. Citaten politiek xiaomi over de van. Citaten politiek luar politik dalam negeri ferli hidayat. Citaten politiek xiaomi over de van. Pin van joanne op wijze woorden pinterest comfort. Citaten over politiek aforismen citeert de grote.

Citaten politiek luar politik dalam negeri ferli hidayat. Het portret van shakespeare met beroemde citaten en. De meest beroemde citaten ter wereld tallsay. O den haag een politiek jaar in negentien citaten. Meer dan beroemde citaten op pinterest. Citaten politiek luar politik dalam negeri ferli hidayat. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. R i p johan spreuken pinterest fútbol. Citaten over de politiek van politieke leiders. Meer dan beroemde citaten op pinterest. Dromen pictures and quotes pinterest citaten wijze. Van vijand tot vriend rutte en samsom in citaten. Pin van ༺ღ aηιтα ღ༻ op aƖƖ Ƴσυ Ɲєєɗ ιѕ lσνє ღ. Citaten over politiek aforismen citeert de grote. Citaten politiek luar politik dalam negeri ferli hidayat.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]