Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Beste citaten over kracht op pinterest. Beste citaten over kracht op pinterest. Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit sterker. Beste ideeën over kracht op pinterest citaten. Wijsheden mahatma gandhi. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou vriendschap. Beste ideeën over licht citaten op pinterest. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Wijze woorden filosofie. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen voor. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in.

Quotes dit is mijn hoofd niet meer. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Filosofie in beeld. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Images about gedachte kracht citaten on pinterest. Meer dan innerlijke kracht op pinterest. Gesproken spreuken en citaten van filosofen andere. Beste ideeën over vrouwen kracht citaten op pinterest. Citaat inge van ingspire je leven te moeten herinrichten.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.