Pin van jill anna huyts op quotes pinterest love. Korte liefdes zinnen voor hem center parc promotion. Meer dan moeder citaten op pinterest moeders. Mooi gedicht van toon hermans pinterest. Pin van piete op ¤rumag¤ pinterest teksten spreuken. Pin van ilona put op pinterest love quotes. Kaartje ik heb je lief geluk. De kracht van lieve zinnetjes of woordjes datingsite. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten. Gerietjes. Ook voor mijn zusje citaten en wijze woorden. Giovanni guareschi menigeen die voor de verleiding vlucht. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto s. Beste ideeën over islamitische inspirerende citaten op. Pin van ashley parker op love in pinterest grappig.

Jij bent de liefste zo mooi en dierbare herinnering aan. Beste ideeën over liefde op pinterest verliefd. Jij en ik als peper zout olie water zilver. Liefde voor je kind teksten pinterest quote pictures. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Best ideas about toon hermans on pinterest dutch. Wijsheid aarzel niet iemand vandaag nog te vertellen dat. Voor iemand die zoveel borduurt als jij sjoeke is dit al. Liefdesverdriet teksten quotes of the day. Martin buber citaten aforismen citeert de grote. Pin van 😍💕😘ishq e man 😘 💕😍 op poetry pinterest. Ik ben echt een lief meisje sexy quotes for him flirty. Muursticker one night stand grappige teksten funny. Jij en ik mooie teksten op kaartjes van itsloft. Rumag pinterest teksten spreuken en citaten.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.