Beste ideeën over dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige ochtend citaten op. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Beste ideeën over denk positief citaten op pinterest. Ware liefde is teksten pinterest en. Kippenrassen google zoeken chickens pinterest. Beste ideeën over motiverende citaten op pinterest. Beste ideeën over ik hou van jou op pinterest frases. Beste ideeën over huiswerk op pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Hapjes communiefeest google zoeken eten pinterest. Beste ideeën over lieve woorden op pinterest liefde. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Beste ideeën over graffiti woorden op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.