Slaapspreuken en citaten slaapinfo. Vijf citaten over het lijden van epictetus verken je geest. Citaten metavoor. Quotes citaten archieven joanika advaita vedanta non dualiteit. Osho citaten vrienden van osho. De rust in jezelf vinden spreuken citaten mooie citaten. Inspirerende leiderschap citaten quotes oneliners. Jezelf te vinden citaten citaten pot van citaten. Maar het belangrijkste is eerst jezelf accepteren leuke quotes. Quotes die je helpen meer van jezelf te houden commit happiness. Quotes van paulo coelho over het schrijven van je boek en. Boekje liefde vol gedichten citaten en korte verhalen happinez. Quotes om over je liefdesverdriet heen te komen. Hoe blijf je dicht bij jezelf quotes hét zingevingsplatform. Diepgaande uitspraken van carl gustav jung die je helpen jezelf.

Mooie uitspraken van jezelf houden just be you. Hoe blijf je dicht bij jezelf quotes hét zingevingsplatform. Quotes die je meer leren over geluk vinden in je leven galabria. Quotes over uitmaken om de relatie voorgoed vaarwel te zeggen. Favoriete gedicht over jezelf zjo agneswamu. Inspirerende motivatie citaten over natuur achtergrond u stockfoto. Inspirerende citaten over minimalisme die u zullen inspireren een. Citaten. Citaten die woorden van aanmoediging zijn voor kinderen kind. Just breathe quotes over de ademhaling happy with yoga. Citaten de mooiste uitspraken van bekende en minder bekende. De dingen waar jij bij jezelf onzeker over bent zijn vaak de. Jezelf als citaten citaten pagina pot van citaten. Spreuken en citaten over compassie het thema van de maand van de. Bij jezelf zijn jon kabat zinn mindfulness citaat mindfulness.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)