Winston churchill uitspraken. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill apple doctor … quotes pinte…. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Frases de churchill sobre el socialismo buscar con. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. How sir winston churchill became a leiden honorary doctor. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Winston churchill de beste citaten quotes spreuken.

Beste afbeeldingen van ptsd dating ptss bewustzijn. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill uitspraken. Citaten quotes en uitspraken van sir winston churchill. The best champagne quotes majestic wine. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Sharp quotes from the great winston churchill humor. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. One liners alle oneliners op een rijtje. Winston churchill uitspraken. Citation w churchill. Meer dan thomas edison citaten op pinterest henry. Se stai attraversando l inferno non ti fermare winston. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)