Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Quotes of winston churchill saferbrowser yahoo image. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. One liners alle oneliners op een rijtje. Mijns inziens toespraken winston churchill op vier in.

Beste ideeën over churchill citaten op pinterest. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Pin op alleen. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Meer dan thomas edison citaten op pinterest henry. Pin van brouzje champagne op quotes. Winston churchill uitspraken. Citaten man winston churchill hd wallpapers gratis. Lux et libertas winston churchill over de islam. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Dom helder camara citaten aforismen citeert de grote. Quot therefore we also since are surrounded by so great a. Winston churchill citaten aforismen citeert de grote. Pin van door danielle op quote inspiration amor. Beste ideeën over churchill citaten op pinterest.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: