Citaten uit het onderwijs. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Citaten over loslaten. Loesje teksten pinterest citaten mooie en. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit xi beste ideeën over eerlijkheid op. Citaten uit de tafelgesprekken geschriften van maarten. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Voor mijn maatje altijd inspiratie pinterest. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Wat maakt herman van veen toch mooie liedjes. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio.

Citaten uit de oudheid bol metropolen steden. Citaten en wijze woorden uit de islam nederlandse quotes. Powerpoints rian. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Quote volg altijd je gevoel oprah hét. Wanneer je geen andere keus meer hebt mamaplaats. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Citaten uit bijbel sieren bus in londen kerk religie. Mooie beschrijving van het werken in de gehandicaptenzorg. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.