Isocrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Beste ideeën over beroemde franse citaten op pinterest. Meer dan plato citaten op pinterest socrates. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates sluit niet snel vriendschap maar blijf een. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Meer dan plato citaten op pinterest socrates.

De enige wijsheid die echt telt is weten dat je niets weet. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Socrates trouw of niet in beide gevallen zal je er. Socrates eenmaal gelijk aan de man wordt vrouw zijn. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Topic citaten pagina ffi nederlandstalig. Word the roasted root pinterest citaten spreuken. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Mindfulness mooie teksten pinterest. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer quotes. Wijze woorden. Beste ideeën over beroemde franse citaten op pinterest. Spreuk soms kan het beter zijn om die persoon waar je.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]