Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. De nieuwe garde op het nff jonas smulders vpro cinema. Een fles wijn citaten pot van. Meer dan slaap citaten op pinterest korte gedichten. Meer dan herfst citaten op pinterest. Wanneer je eenmaal in mijn hart zit. Grappige spreuk ik drink nooit meer met drank op hét. Beste ideeën over honden gedichten op pinterest. Nooit meer slapen roman wikipedia. Nooit meer slapen w f hermans volledige werken. Filmfestival rotterdam opent met verfilming nooit meer. Bij nooit meer slapen over goed volk faalangst en het. De oude drukpers van hof jan uit haarlem nooit. Beste ideeën over grappige keuken citaten op pinterest. Meer dan beroemde franse citaten op pinterest.

Kaf koren nooit meer slapen bierenzo. Fragmenten nooit meer slapen podcast. Beste afbeeldingen over gedichten en verzen op. Atlas contact philip snijder vertelt over zijn nieuwe. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Boeken van willem frederik hermans mustreads. Ik zocht uit wie joaquín guzmán is en nu kan nooit meer. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Nooit meer slapen w f hermans volledige werken. Citaten over slapen aforismen citeert de grote. Beste ideeën over geef nooit op pinterest vechter. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. De toekomst van het wereldmuseum in rotterdam nooit meer. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.