Beste ideeën over zus gedichten op pinterest. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Bekende citaten bijbel meer dan christelijke spreuken op. Beste ideeën over echte vriend citaten op pinterest. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Bekende engelse citaten valentijn spreuken met grappige. Positieve spreuken over wandelen onze favoriete. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Altijd leuk domme citaten van bekende mensen. Bekende citaten bijbel meer dan christelijke spreuken op. Kerstmis en nieuwjaar belettering citaten — stockvector. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Bekende citaten bijbel meer dan christelijke spreuken op.

Beste ideeën over keuken citaten op pinterest. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Citaten van bekende sporters bulge alan ilagan op welke. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Op welke site vind ik de afbeeldingen van bekende. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Quote niets was mogelijk totdat iemand het deed hét. Spiritueel leven quote van boeddha hét. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Citaten kerst en nieuwjaar beste ideeën over huwelijks.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)