Citaat quote leefregels verleden toekomst tijd. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden heden toekomst. Beste ideeën over heb vertrouwen op pinterest geloof. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Citaten en wijze woorden uit de islam leer je kinderen. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Tussen verleden en toekomst ligt één punt dat werkelijk. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Denis diderot het heden is zwanger van de toekomst. Beste ideeën over papa citaten op pinterest. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto. Toekomst treffende citaten van puriteinen boekhandel en. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote. Anton van duinkerken citaten aforismen citeert de grote.

De toekomst ziet citaten pot van. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten thuis op pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. De toekomst ziet citaten pot van. Beste ideeën over geloof op pinterest geloofcitaten. Bertus aafjes citaten aforismen citeert de grote. Beste citaten uit het verleden op pinterest. De toekomst ziet citaten pot van. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.