Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Citaten over grappig aforismen citeert de grote. Citaten over de mens. Beste ideeën over vakantie citaat op pinterest. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Good to great change quotes quotesgram. Quotes over het denken just be you. Tegel ervaring t. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel. Citaten over leren aforismen citeert de grote. Quote leer niet om te kunnen werken maar werk. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Ik heb geleerd nooit opgeven omdat vroeger best. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest.

Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Klim de berg zo dat je wereld kan zien niet omdat. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Citaten over eerlijkheid youtube. Citaten over wijsheid youtube. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Wijsheden mahatma gandhi. Beste citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Spreuk loesje brainjob. Beste ideeën over slechte mensen citaten op pinterest. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Inspirerende business quotes mt heeft deze lijst. Beste afbeeldingen van believe in quotes. Beste ideeën over verandering citaten op pinterest. Hoe kinderen jou nadoen spreuken pinterest tes om.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.