Beste moeilijke tijden citaten op pinterest. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Citaten over chronisch ziek zijn hét zingevingsplatform. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Beste afbeeldingen van ziekte bechterew. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Bevattingsvermogen verkrijgen door nieuwsgierigheid en leren. Spreuk niemand zei dat het makkelijk was. Gebed is de sleutel van morgen en grendel. Beste ideeën over positief blijven op pinterest. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Welkom thuis mooie tekst pinterest. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Vragen die me het meest gesteld worden over lyme. Zeer leef je leven fz belbin.

Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Beste ideeën over gebroken hart op pinterest citaten. Beste ideeën over kind verlies op pinterest engel. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over zus gedichten op pinterest. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Citaat de wonden die onzichtbaar zijn doen het meest pijn.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.