Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Bekende citaten over lezen beste ideeën. Saturday inspiration wereld van boeken. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste boek citaten op pinterest over lezen. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Bekende citaten over lezen beste ideeën. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest.

Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Pin van voorleesjuffie op lees citaten quotes over lezen. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Bekende engelse citaten valentijn spreuken met grappige. Citaten over lezen vivians vocabulaire de mooiste. Bekende engelse citaten valentijn spreuken met grappige. Bekende citaten over lezen beste ideeën. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quotes citaten over taal communicatie en social media.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.