Citate motivaționale care pot să ți schimbe viața. Best citate maxime cugetari images on pinterest. Citat despre multime strop de lumina. Citat despre spirit strop de lumina. Citate despre fotografie. Citate despre fotografie. Citate despre fotografie. Citate înțelepte spuse de prințesa diana care îți vor. Dorinte intentii si locuri… strop de lumina. Top imagini cu citate pe pinterest. Coco chanel las creaciones icónicas de la diseñadora más. Citate fotograf borcanul cu. Despre viata in citate motivationale. Citate celebre albert enstein simy mihael. Citate fotografie îngălbenită borcanul cu.

Citate despre fotografie. Citate despre fotografie. Fotografie cu mesaj tumblr. Cele mai bune de idei despre poze cu prieteni pe. Citate suflare. Citate celebre albert enstein simy mihael. Citate fotograf borcanul cu. Citate despre fotografie. De citate inspiraționale care ți vor da putere în cele. Cele mai bune de idei despre citate viață pe. Citate de călătorie. Citate celebre octavian paler imagini trilulilu. Citate fotograf borcanul cu. Citate despre fotografie. Citate despre dumnezeu iulia radu.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.