Meer dan ideeën over de kleine prins op pinterest. Bol de kleine prins antoine saint exupéry. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. De kleine prins geluk boek. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Bol de kleine prins antoine saint exupéry. Items similar to the little prince print inspirational. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Citaten de kleine prins beste ideeën over. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over prins citaten op pinterest purple. Bol de kleine prins vriendschap. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes.

Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. De kleine prins puzzelboek melanie rhauderwiek tekst. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste afbeeldingen van kleine prins prinsesje de. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over prins citaten op pinterest purple. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Citaten de kleine prins beste ideeën over. Citaten de kleine prins beste ideeën over.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.