Citaten over wijsheid youtube. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Meer dan citaten over geluk op pinterest gelukkig. Collections week een project over perfectionisme van. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Datgene wat niet lukt is meestal iets nu losgelaten. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Beste afbeeldingen van perfectionisme inspirerende. Best images about handletteren kaarten on pinterest. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. De leukste citaten over succes kijk. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaten over bomen beverboomzorg.

Beste afbeeldingen van nummer acht dansen. Solitude citaten over katten. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest kindje. Beste ideeën over kleren citaten op pinterest. Meer dan gezegden over het leven op pinterest. Meer dan citaten over geluk op pinterest. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Solitude citaten over veranderen. Viva tijdschrift artikel controlfreaks en perfectionisme. Mooie spreuken pinterest. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Als je loslaat heb twee handen vrij loesje. Beste afbeeldingen van faalangst inspirerende citaten.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: