Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Beste citaten uit liedjes op pinterest. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Citaten en wijze woorden uit de islam teksten. Nederlandse boeken uit de e eeuw die je gelezen moet. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam vreemd is mens. Beste ideeën over terugkomen citaten op pinterest. Zie het leven is als een treinreis sommige mensen. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over verhuis citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Boekverslag havo boeken. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Getuigen citaten uit het werk van groen prinsterer.

Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Meer dan ideeën over desiderata gedicht op pinterest. Positieve geplaatste citaten vector illustratie. Mumford and sons after the storm quote wall pinterest. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.