Studio sterrenstorm citaten quotes uitspraken wijsheden. Beste moeder kind citaten op pinterest. Echte vriendschap citaten op pinterest. Beste ideeën over ouder worden op pinterest. Beste ideeën over innerlijke kracht op pinterest. Guido gezelle citaten pot van. Spreuken en gezegden vaderdag grappige citaten vadertjesdag. Beste ideeën over geweldige quotes op pinterest. Beste ideeën over donderdag humor op pinterest. Islaam afbeeldingen met citaten erbij rkempo. Beste ideeën over wilde vrouwen op pinterest. Beste kappers citaten op pinterest salon. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Top leuke moederdag quotes. Liefde tekst voor special stift pinterest.

Guido gezelle citaten aforismen citeert de grote. Liefdes teksten voor haar quotes of the day. Beste ideeën over begrafenis gedichten op pinterest. Vriendschap verdubbelt vreugde en halveert citaten. Beste ideeën over kappers citaten op pinterest salon. Te vervullen citaten pot van. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Hebben geen interesse citaten pot van. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest mama. Beste ideeën over kapsalon citaten op pinterest. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over echte vrouwen op pinterest. Beste ideeën over genieten van het leven citaten op. De toekomst ziet citaten pot van. Beste waardering citaten op pinterest.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.