Best spreuken citaten loesje images on pinterest. Citotoets dat is toch een soort apk voor kinderen loesje. Loesje v d posters on spreuken teksten en citaten. Meer dan bakken citaten op pinterest cupcake. Loesje uitspraken bokt. Images about spreuken citaten loesje on pinterest. Plant een zoen oogst glimlach loesje. Best images about loesje en onderwijs on pinterest. Spreuk van de week knutzels. Loesje quotes pinterest. Best images about citaten van loesje on pinterest. Images about spreuken citaten loesje on pinterest. Winterslaap loesje pinterest teksten spreuken en. Terroristen zaaien angst politici geven het water loesje. Best images about spreuken citaten loesje on.

Best images about spreuken citaten loesje on. Het is de kunst om van geluidsoverlast een buurtfeest te. Best images about loesje en onderwijs on pinterest. Koffieverslaving dat je het koffieapparaat enthousiaster. Loesje and quotes pinterest bezuinigen. Best images about spreuken citaten loesje on. Soms moet je de toekomst gewoon op laten afkomen. Teamuitje in de herfst kunnen we lekker met elkaar. Beste afbeeldingen van loesje citaten creativiteits. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. De beste onderwijsposters van loesje feeny. Best images about spreuken citaten loesje on. Best images about spreuken citaten loesje on pinterest. Best images about spreuken citaten loesje on. Best images about inspirerende nederlandse citaten.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.